Prireditve v Izoli

Center za kulturo, šport in prireditve Izola in Občina Izola tudi letos pripravlja pestro in raznoliko dogajanje v Izoli. Tako kot vsako leto bo dogajanje na priljubljenih lokacijah: park Pietro Coppo, Manziolijev trg, Lonka in letni kino Arrigoni. POLETJE V PARKU Pietro Coppo je najdaljša prireditev v Izoli, ki bo potekala od konca junija do sredine septembra. Tam bo vsak petek, soboto in nedeljo pester nabor koncertnega dogajanja za vse generacije. Izpostavili bi program za mlade, saj se bodo predstavili tako mladi nadobudni bandi ter tribute cover bandi različnih svetovnih glasbenih skupin (Stones tribute, If Floyd,..), kot tudi izvajalci tradicionalne glasbe, kot so obalni pevski zbori, vokalne skupine in klape (Kompanija Izolana, Klapa Semikantá, Klapa San Lorenzo, Ženski pevski zbor Mirta, itd.). Nismo pozabili niti na najmlajše. Vsako nedeljo bo v parku tudi program za otroke, kjer bodo lahko preko gledaliških predstav raziskovali cirkus, se učili čarati ter iskali zaklade.

Prvi poletni koncert bo že to nedeljo, 16. junija na Manziolijevem trgu, kjer bo z nami SLAVKO IVANČIČ (70 + 50), s katerim obeležuje svoj 70. rojstni dan in 50. let kariere. V juliju bo oder na Manziolijevem trgu zaživel še s skupino UMBERTO TOZZI TRIBUTE (20.7.20204), STEVO VUJIČ BAND (22.7.2024), z MOŠKIM PEVSKIM ZBOROM IZOLA (27.7.2024) ter
skupino PRIZMA (28.7.2024).

A največji koncerti tega poletja se bodo zvrstili v LETNEM KINU ARRIGONI. Prva dva koncerta bodo 28. in 29. junija: koncert skupine SPOMIN in koncert PIHALNEGA ORKESTRA IZOLA Z ANO PUPEDAN. Julij pa bomo otvorili z največjim poletnim koncertom, kjer se nam bo v letnem kinu pridružil pevec, kantavtor in večni romantik MAGNIFICO, ki se od leta 1993 še ni ustavil.

Tako bo tudi petek, 5. julij obarvan z 24000 poljubi, Silvijo in ljubeznijo v različnih tonalitetah. Avgustovska druga sobota pa bo namenjena vsem ljubiteljem opere. 30 vokalistov operne akademije The Pehlivanian Opera Academy nam bo predstavilo vsem znano opero LA BOHÈME. Na zadnji avgustovski dan, 31.8., vas vabimo na koncert skupine MRFY. KINO POD ZVEZDAMI bo vsak ponedeljek in torek v juliju in avgustu potekal v letnem kinu Arrigoni, kjer si boste lahko ogledali filmske uspešnice različnih žanrov in filmskih ustvarjalcev. Med 28. in 30. avgustom bodo v sodelovanju s Poljsko ambasado v Sloveniji potekali Dnevi poljskega filma.

Vrhunec poletne sezone bo tudi letos v znamenju tradicionalnega Izolskega dogodka, ki ga vsi nestrpno pričakujemo. RIBIŠKI PRAZNIK bo letos ponovno zavzel Izolo od parka Pietro Coppo do Severnega pomola, 23. in 24. avgusta. Z nami bodo: Čuki, Zvita feltna, Booom!, Queen tribute in P. Valiak – Parni Valijak tribute, Mi2 ter Primorski fantje in Ne me jugat. Najmlajši bodo lahko uživali na adrenalinskem parku ali pa na programu za otroke v parku Pietro Coppo. Bogata kulinarična ponudba morskih dobrot bo zagotovljena na obeh osrednjih prizoriščih, na Istrski tržnici vzdolž Sončnega nabrežja ter na Pomolu okusov na Severnem pomolu. S svojo ponudbo se bodo predstavili ponudniki iz primorske regije. Tudi letos se bo v Izoli odvijal PRIMORSKI POLETNI FESTIVAL, ki se bo publiki predstavil v letnem kinu Arrigoni. Na ogled bodo predstave Juriš, Bužec on, bušca jaz in Pegula. Na Manziolijevem trgu v sodelovanju z Italijansko narodno samoupravno skupnostjo Izola bomo organizirali tradicionalne koncerte pod imenom ISOLA IN MUSICA, ki se bodo zvrstili med 23. in 26. julijem. Nastopili bodo: Teo Collori & Momento cigano, Dirotta su Cuba / Gelosia 30th Bday in Gipsy Family.

Prizorišče, ki se vsako leto v Izoli oživi je ŠPINA 2024, ki bo potekal vsak četrtek od 13.6. do 5.9.2024. Nastopili bodo: Tretji kanu, Soul, Jazz in jaz, Blaž Gracar, Kokosy, Bojan Sedmak, Ivana Novak in oblike duha, Gregor Ravnik, Caro mio / Good freddy, Emilia Martensson, Tadej Vesenjak, Katja Šulc, Batista Cadillac in Jet black diamonds.

Več informacij o vsem našem dogajanju najdete na spletni strani www.center-izola.si.

Vstopnice so na voljo v galeriji Alga v času uradnih ur ali na Eventimu.

DOBRODOŠLI V IZOLO!

Sorodni članki